Te koop

donderdag 6 september 2012

Sjaal

Je moet er nog niet aandenken met dit zomerweer, maar jongste dochter had ik beloofd om zo'n sjaal te maken. Ik had hem vorige winter voor mijzelf gemaakt, maar zij wou ook heel graag dezelfde sjaal. De voorwaarden waren wel zacht en roze. Nu hadden we een lange autorit en was ik er aan begonnen en opeens was hij op de terugweg zomaar af. Ik vind hem super bij haar staan. De kleur hebben we uitgekozen bij haar nieuwe winterjas.
11 opmerkingen:

 1. De sjaal is prachtig geworden!
  En roze is inderdaad gelukt ;-)
  Is het gehaakt met stokjes?
  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ontzettend simpel. Alleen stokjes haken en dan niet bovenop elkaar maar tussen 2 stokjes haak je een nieuw stokje.

   Verwijderen
  2. Maar haak je dan een losse tussen elk stokje voor de loze ruimte, of komt dat vanzelf goed? Sla je in de eerste toer stokjes dan steeds een losse over van de begintoer?

   Verwijderen
  3. Gewoon in elke losse een stokje en geen losse tussen tussen de stokjes. Komt inderdaad vanzelf goed. Gebruik wel een grotere haaknaald dan aangegeven staat op je bol wol. Bv op de wol staat 4 dan gebruik ik haaknaald 5.

   Verwijderen
  4. okee, dank je wel, weet iets geleerd!

   Verwijderen
 2. Mmm.. haak je ook op bestelling? Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kleur rose, en het staat haar prachtig.
  Wat een schatje, met die krulletjes.
  Gr, Klazina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op die krullen hebben we bijna 4 jaar moeten wachten, tot die tijd had ze geen haar!

   Verwijderen
 4. Oh leuk en simpel, daar hou ik van! Ik denk dat ik die (met permissie van dochterlief) ga haken voor bij de nieuwe winterjas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had dit keer gewoon wol van de wibra gebruikt. Ik heb 11/2 bol gebruikt. De sjaal kost nog geen €1,50 en een paar uurtjes haakplezier:)

   Verwijderen